Halvårsrapporter

FAGUTVALG FOR SØK – RAPPORT vår 2020

Hei

Her kommer en liten statusoppdatering fra Fagutvalget for søk. 🙂

Vi gjennomførte i år et kort men hyggelig møte via Zoom. Det har ikke skjedd så mye nytt i søkedelen det siste året. Vi har diskutert bla.a listefunksjonen, serievisning og abonnementsordning.

Jeg har ikke opplevd at noen utenfra har tatt kontakt med meg, men et av våre medlemmer sendte ut epost før møtet vårt for å høre om det fantes noen innspill.

Vi har også vært så heldige å ha en representant fra storbybibliotekene ombord som har hatt førstehånds erfaring med m2 og har jobbet tett med Bibliotek-Systemer.

Vi tar mer enn gjerne imot innspill utenfra, så fremt man skiller mellom «innspill» og problemer som burde ha vært meldt til Bibliotek-Systemer på direkten. Mitt inntrykk er uansett at bibliotekene generelt er flinke til å melde inn ønsker og feil underveis.

Jeg spurte de andre i utvalget om de hadde tanker, her er svarene:

Fra Ellen:

Hei Stine
Som helt ny i utvalget har jeg dessverre ikke mange innspill å komme med, men jeg synes det er helt greit om du/dere bare skriver noen ord. Det jeg kunne tenkt meg – sånn sett utenfra – er at det sies litt om hva som faktisk jobbes med i utvalget, siden jeg ikke visste mye om dette før jeg ble spurt om å være med selv.

Fra Mildrid:

Jeg tenker at det kanskje blir mer vanskelig med tydelige skiller for hvert fagutvalg når alle tar i bruk nye Bibliofil som ikke er delt inn i moduler? Å jobbe i nettleser har også utfordringer, som gjør at vi ikke kan jobbe på samme måte som før, og alt kan ikke «fikses» av Biblioteksystemer fordi problemet/hindringen ligger i nettleseren og ikke programmet.
Vet ikke hva slags inntrykk dere har men opplever ikke at de andre bibliotekene sender inn spørsmål og forslag til fagutvalgene. Mulig det sendes inn noe i Bugzilla som kunne blitt delt med fagutvalfene?

Fra Sigrid:

Hei!
Eg var i ferd med å skrive eit svar som oppsummert hadde hatt det same innhaldet som det Mildrid skriv.
Så, ja: eg er enig med Mildrid. 

Jeg er forøvrig helt enig i det Mildrid skriver. Føler allerede at enkelte av tingene vi diskuterer er på grensen til ting de andre fagutvalgene kanskje også diskuterer. Når alle jobber web-basert tror jeg at det vil være mer hensiktsmessig å ha kun et fagutvalg/ en brukergruppe.

Med vennlig hilsen

Stine S. Bertnes

FAGUTVALG FOR SØK – RAPPORT vår 2012

Utvalget har i løpet av perioden bestått av:

Ole Rype, Asker bibliotek (leder)
Cecilie Weinholdt, Fylkesbib. i Akershus
Reidun Høiland, Farsund bibliotek
Ole David Østli, Alta bibliotek

Odd Arne Jensen (Biblioteksystemer)
Roger Niva (Biblioteksystemer)

Fagutvalget har i perioden gjennomført ett møte hos Biblioteksystemer i Larvik. Dette møtet ble gjennomført den 19. april.

Referat fra møtet finner dere her: https://www.arbeidsutvalget.no/?page_id=80

Ole Rype, leder

FAGUTVALG FOR SØK – RAPPORT Høst 2011

Fagutvalget for søk har ikke hatt møter fra Brukermøtet i mai frem til dags dato.
Leder for utvalget kommer til å sende ut en møteinnkallelse i løpet av desember og håper å få samlet alle til et møte i løpet av januar.

Vi har hatt lite konkret på blokka fram til desember. Utvalget har, på forespørsel fra Odd Arne Jensen, sendt inn innspill på valgmuligheter i Websøk med hovedfokus på valgmuligheter inne materialtyper.

Videre har fagutvalget for søk, sammen med andre testpiloter, vært med på prøvekjøring av Biblioteksystemers betaversjon av en ny webapp. Dette arbeidet er ikke sluttført, men mange gode innspill er blitt debattert og det ser pr dags dato ut som om webappen kan bli en nyttig tilvekst til det eksisterende sortimentet fra Biblioteskystemer.

Utvalget håper å komme sterkere på banen i 2012, og forhåpentlig være en viktig bidragsyter til at Bibliofil blir et enda bedre produkt. Vi ønsker at både bibliotekarer og biblioteksbrukere skal få en smertefri og positiv opplevelse når de bruker Biblioteksystemers tjenester

Ole Rype

FAGUTVALG FOR SØK – RAPPORT VÅR 2011

Fagutvalg for søk har i perioden bestått av:

Asgeir Rekkavik, leder (Deichmanske bibliotek)
Reidun Høiland (Farsund bibliotek)
Eirik Gaare (Fylkesbiblioteket i Akershus)
Ole David Østli (Alta bibliotek)
Elisabeth Gran (Asker bibliotek)
Odd Arne Jensen (Bibliotek-systemer AS)
Roger Niva (Bibliotek-systemer AS)

Utvalget har hatt ett møte i perioden, med hovedfokus på nytt websøk.
Referat fra møtet: https://www.arbeidsutvalget.no/sok/referat08042011.html

Asgeir Rekkavik

Arkiv:

Halvårsrapporter fra alle fagutvalg fra perioden 2005 – 2011 finnes i vårt arkiv over de gamle nettidene til AU.
Direkte lenke til halvårsrapporter 2005 – 2011 (åpnes i nytt vindu)