Invitasjon

INVITASJON TIL BRUKERMØTE PÅ VOSS 8. – 9. MAI 2012

Påmeldingsfrist: mandag 12. mars 2012 – vær snill å overholde fristen.

I år har vi gleden av å invitere deg til brukermøte på Voss tirsdag 8. og onsdag 9. mai 2012 på Park Hotel Vossevangen.

Vi har satt sammen et faglig program som vi håper vil gi deg inspirasjon og faglig påfyll du kan ta med hjem og bruke i eget bibliotek. Faste poster er også på plass, med nytt fra bibliotekene og gruppearbeid, og selvfølgelig presentasjoner fra Bibliotek-Systemer AS. På brukermøtet får du kunnskap om Bibliofil og hva som er nytt, og du får muligheten til å diskutere med andre som er opptatt av det samme som deg.

De siste årene har vi hatt et hovedtema på brukermøtet, og i år gleder vi oss til å høre om morgendagens bibliotekbrukere:

Hvem er morgendagens bibliotekbruker? ved Kristian Singstad Pålshaugen 

Folks hverdag blir stadig mer digital. Smarttelefoner med konstant internettilgang har blitt en selvfølge, vi kommuniserer i stadig større grad gjennom sosiale medier, og kultur- og medieprodukter som musikk, film, magasiner og bøker blir i stadig større grad digitale. Det som en gang var ny og spennende teknologi blir raskt bare en naturlig del av hvordan vi lever, nærmest uten at vi tenker over det. Og utviklingen går stadig i rasende tempo.

Hvor er den digitale forbruker på vei? Hvordan vil dette påvirke hvordan de tenker og hvilke forventninger de har? Hvordan kan bibliotekene fortsette å være en viktig formidler også i den nye, digitale hverdagen? Foredraget vil ta for seg de viktigste digitale trendene som er i emning, og se på hvordan dette påvirker oss som digitale mennesker. Det vil også se på hvordan bibliotekbransjen kan tenke for å tilpasse seg en hverdag der det å levere helhetlig tjenester snarere enn fysiske produkter blir stadig viktigere.

Om foredragsholderen:
Kristian Singstad Pålshaugen er senior konseptutvikler og interaksjonsdesigner i det digitale design- og kommunikasjonsselskapet Halogen. Han har over 10 års erfaring med å skape gode digitale brukeropplevelser, og har i en årrekke skrevet om digitale trender og hvordan de påvirker oss.

Program – med forbehold om endringer.

Påmelding til Bibliotek-Systemer AS ved Bente Hasle. Benytt påmeldingsskjema.

Innspill

Forslag til saker som ønskes tatt opp på brukermøtet må sendes til Arbeidsutvalget (e-post: arbutvalg@bibliofil.no innen 30.mars. (Saker innkommet etter dette tidspunktet vil ikke bli behandlet)

Spørsmål til Bibliotek-Systemer AS sendes Arbeidsutvalget innen 30.mars.

Spørsmålene vil bli lest opp og kommentert på møtet. Svar fra Bibliotek-Systemer AS vil bli lagt ut på Bibliofilforeningens nettsted i etterkant av møtet.

Kurs

Bibliotek-Systemer AS vil også i år arrangere kurs dagen før selve brukermøtet (mandag 7. mai). Tittel på kurset er » Påfyll for systemansvarlige i Bibliofil». Egen påmelding på dette kurset, se kursinvitasjon fra Bibliotek-Systemer AS.

Påmeldingsfrist til kurset: mandag 12. mars 2012

 

Praktisk informasjon

Reise til Voss

Fly:
Fly til møtet med gunstige kurs- og konferansepriser

I forbindelse med deltagelse på Brukermøte Bibliofil har SAS og Widerøe gleden av å tilby deg 10% Kurs- og konferanserabatt på våre publiserte priser med unntak av våre aller laveste priser som er rabattert med 2%. Billettene bestiller du enkelt via denne linken: http://www.wideroe.no/bestillkonferanse. Logg deg inn med arrangementskode NO18968

Norwegian: ingen spesielle rabatter

Buss:
For de som kommer med fly til Bergen (Flesland) tirsdag morgen, setter vi opp en egen buss til Voss, for å gjøre reisen enklere. Prisen på bussen vil ligge mellom kr 238 og kr 550 avhengig av antallet som melder seg på dette tilbudet. Prisen gjelder tur/retur. Minimum antall passasjerer: 20, maks 45. 

Avgangstider buss blir som følger:
Tirsdag 8. mai kl.10.00 fra Flesland, ankomst Voss ca kl. 11.45

Retur Onsdag 9. mai kl. 15.15 fra Voss, ankomst Flesland ca kl. 17.00 

Tog:
Ankommer du med toget, ligger hotellet i kort gangavstand fra jernbanestasjonen.
Ankommer du med nattoget kan det være mulig å disponere rom på hotellet allerede ved ankomst. Spør i resepsjonen.

Bil:
Hotellet disponerer noen parkeringsplasser.

Sosialt

Tirsdag kveld inviteres du til en mottagelse på flotte Voss bibliotek. Biblioteket ligger i kulturhuset som stod ferdig 6. januar 2011. Det blir litt å drikke, litt underholdning og mulighet til å se et av landets fineste biblioteklokaler.

I tillegg til det faglige programmet er brukermøtet en fin anledning til å møte kolleger i andre bibliotek. Erfaringsutveksling både i og utenfor det oppsatte programmet er en viktig del av møtet.

Meny

Lunsj tirsdag: lunsjbuffet

Tirsdag kveld er det festmiddag på Park Hotel Vossevangen.

Fenalårruller med snøfriskkrem
Oksefilet med vinsaus, pastinakkpuré og krydderstekte poteter
Sitronterte med sorbét og rørte jordbær

Lunsj onsdag: lunsjbuffet

 

Priser

Møtet med en overnatting i enkeltrom og alle måltider: 2300,-.

Alternativ for deltagere som ikke skal overnatte:
Møte 8. og 9.mai, uten overnatting, inkl lunsj, kaffepauser og festmiddag: 1650,-
Møte 8. mai med kaffepauser, lunsj og middag: 1200,-
Møte 8. mai inkl kaffepauser og lunsj: 450,-
Møte 9. mai inkl kaffepauser og lunsj: 450,-

Ekstra overnatting på hotellet pr natt/person kr 975,- i enkeltrom, eller kr 625,- pr person i dobbeltrom.

Vi i Arbeidsutvalget ønsker alle velkommen til brukermøtet 2012 på Voss – og vi vil spesielt ønske nye bibliofilbrukere velkommen. Ta gjerne kontakt med oss dersom dere ønsker flere opplysninger.

Påmeldingsfrist: mandag 12. mars 2012

Velkommen til Voss!

Påmeldingsskjema
Asbjørns informasjon om attraksjoner, spisesteder etc
Kart over Voss
Invitasjon til middag med AU mandag 7. mai kl.19.00 – egen påmelding