Invitasjon

INVITASJON TIL BRUKERMØTE I BODØ 5. – 6. MAI 2015

Påmeldingsfrist: mandag 23. mars 2015 – vær snill å overholde fristen.

I år har vi gleden av å invitere deg til brukermøte i Bodø tirsdag 5. og onsdag 6. mai 2015 på hotell Scandic Havet.

Påmeldingsskjema ligger her!

Vi har satt sammen et faglig program som vi håper vil gi deg inspirasjon og faglig påfyll du kan ta med hjem og bruke i eget bibliotek. Faste poster er også på plass, med nytt fra bibliotekene og presentasjoner fra Bibliotek-Systemer AS. I år blir det istedet for gruppearbeid mulighet til å delta på foredrag der Bibliofil presenterer nyttige tips i
bruken av Bibliofil. På brukermøtet får du kunnskap om Bibliofil og hva som er nytt, og du får muligheten til å diskutere med andre som er opptatt av det samme som deg.

I år har vi tre foredragsholdere:

Trygve Kikut er til daglig leder av medieavdelingen på Tønsberg & Nøtterøy bibliotek
og har utarbeidet en plan for samlingsutvikling som han vil presentere. Dette er et godt eksempel på hvordan man kan bruke eksisterende data i utvikling og drift av bibliotekets tilbud. Bestandsdimensjonering bygger på det enkle spørsmålet: hvor mange bøker skal et bibliotek ha i de ulike kategoriene og delemnene? Styrer man innkjøp og kassasjon alene på etterspørsel, sikrer man ikke tilstrekkelig bredde, dybde og kvalitet i samlingen. Også brukergrupper med smale interessefelt skal kunne finne noe av interesse over tid.

Hilde Ditmansen er også ansatt ved Tønsberg & Nøtterøy bibliotek og vil presentere prosjektet «Jakten på det unike» som hun er prosjektleder for. Dette er et samarbeids-prosjekt der alle Oslofjordbibliotekene deltar. Prosjektets mål er å skaffe et bedre beslutningsgrunnlag for utvikling av framtidsrettede bibliotektjenester for mellomstore by/regionbibliotek og utforme en modell som beskriver brukersegmenter og relevante indikatorer, for utviklingen av et mer målrettet tjenestetilbud.

Petter von Krogh jobber ved Buskerud fylkesbibliotek og vil presentere Webløft, en av hovedsatsingene til Buskerud fylkesbibliotek. Webløft utnytter samarbeidspotensialet i en åpen, felles plattform som alle deltagende bibliotek sammen kan investere i utvikling av komponenter som bibliotekene har bruk for og dele produktene med fellesskapet. Siden 2011 har webløft levert nettsider til bibliotekene i Buskerud. Sidene lages ved hjelp av WordPress og inneholder alt det en biblioteknettside trenger.


Praktisk informasjon

Reise til Bodø

Både SAS og Norwegian flyr til Bodø. Det er lurt å være raskt ute med bestilling. Det er svært kort avstand til Bodø sentrum fra flyplassen.

Sosialt
Tirsdag kveld inviteres du til en mottakelse på fantastiske Kulturhuset Stormen og Bodø bibliotek. Det ligger få minutters gange fra hotellet, og er utvilsomt et av Norges flotteste kulturhus!

Etter mottakelsen på biblioteket er det satt opp buss til Kjerringøy, en halvøy utenfor Bodø med vakker natur hvor det blir omvisning på Kjerringøy handelssted, et autentisk og særlig godt bevart handelsanlegg fra 1800-tallet. Deretter blir det festmiddag på Kjerringøy Havn Bryggehotell.

I tillegg til det faglige programmet er brukermøtet en fin anledning til å møte kollegaer i andre bibliotek. Erfaringsutveksling både i og utenfor det oppsatte programmet er en viktig del av møtet.

Kurs

Bibliotek-Systemer AS vil også i år arrangere kurs dagen før selve brukermøtet (mandag 4. mai). Egen påmelding for dette kurset, se kurs-invitasjon frå Bibliotek-Systemer AS.

Priser

• Ordinær deltakeravgift er kr 2.990

Alternativt for deltakere som ikke skal overnatte:
• Møte 5. og 6. mai, uten overnatting, med lunsj, kaffepauser og festmiddag: 1.895,-

• Møte 5. mai med kaffepauser, lunsj og festmiddag: 1.310,-

• Møte 5. mai med kaffepauser og lunsj: 610,-

• Møte 6. mai med kaffepauser og lunsj: 585,-

• Ekstra overnatting pr. pers: 1.490,-