Invitasjon

Velkommen til Bibliofilforeningens Brukermøte 2023!

Vi har gleden av å invitere dere til Bergen tirsdag 25. april og onsdag 26. april. 2023.

Brukermøtet starter med lunsj kl. 12.00 på tirsdag, og varer til ca. kl. 15.00 på onsdag.

Bibliotekarene i Bibliotek-Systemer benytter anledningen til å avholde kurset: «Hvor *#*#* finner jeg….?» i forkant av Brukermøte. Dette kurset blir holdt mandag 24. april på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Vi starter også denne dagen med lunsj kl. 12.00 før vi går til kurslokalet ca. kl. 13.00. Det blir tatt utgangspunkt i innmeldte problemer og i tillegg blir det vist nyttige funksjoner i Bibliofil. Det vil være mulighet for å stille spørsmål underveis. Kurset varer til ca. kl. 17.00.

Påmelding her innen 21.mars.

Årets Brukermøte er lagt til Thon Hotel Rosenkrantz i hjertet av Bergen sentrum.

Det er ca. 10 minutter å gå til Bergen Offentlige Bibliotek hvor vi er invitert til en omvisning i løpet av Brukermøte. Selskapsmiddagen tirsdag kveld blir servert på Bergens eldste restaurant: Bryggeloftet & Stuene restaurant. Denne restauranten er drevet av samme familie siden starten i 1910.

Hvordan reise fra Bergen Lufthavn, Flesland til Bergen sentrum? Les her: https://avinor.no/flyplass/bergen/til-og-fra-flyplassen/buss-og-taxi/buss-og-taxi

Innhold

Arbeidsutvalget har satt sammen et variert og faglig godt program med spennende foredragsholdere, nyheter fra Bibliofil og årsmøte for Bibliofilforeningen. Programmet kommer snart.

Om Bergen

Byen mellom de syv fjell, Vestlandets hovedstad og Nordens paradis – et kjært barn har mange navn. I Bergen sentrum er avstandene små, man kan lett spasere fra Nordnesparken til Stadsporten på en halv time, med Fløybanen eller Ulriksbanen er veien kort til fine turopplevelser og en strålende utsikt over Bergen. Øvregaten, Marken, Fisketorget, Bryggen og Torgallmenningen byr alle på spennende opplevelser, enten det er arkitektur, kultur eller shopping som frister. Bergen er formet av en rekke bybranner, den største i 1916, da store deler av Bergen sentrum ble lagt i aske. Bryggen i Bergen, et lite steinkast fra Hotell Rosenkrantz, består stort sett av bygninger som overlevde bybrannen i 1702 og er med på UNESCOs verdensarvliste. Bryggen har ved flere anledninger vært truet av sanering, både da bygningene ble skadet i en sprengningsulykke i 1944 og av brann i 1955. Fortsetter man forbi Bryggen kommer man til Bergenhus festning som består blant annet av Rosenkrantz-tårnet og Håkonshallen. Tårnet er oppkalt etter Erik Ottesen Rosenkrantz som var lensherre på festningen 1560-67. Håkonshallen ble oppført av Håkon Håkonsson som kongebolig og festhall. Rett utenfor festningsmurene finner man Kongen som i dag brukes til store utendørskonserter. Et par minutters gange fra Bergenhus festing ligger Mariakirken, som regnes for Bergens eldste intakte bygning – stort sett uendret siden 1270-tallet. Her kunne man også låne bøker så tidlig som i 1317. Bergenserne liker å skille seg litt ut, vi har ikke 17-mai tog, men prosesjon, her har vi verdens største pepperkakeby og verdens høyeste tønnebål på St. Hans, bare for å nevne noe. Og hvis du tar Bybanen fra Flesland til sentrum er du innom både Paradis og Florida på veien.